Ouderencontact

Ouderencontact

We komen op de eerste woensdagmiddag van de maand bij elkaar en beginnen om 14.00 uur tot  ± 16.00 uur. Op dit moment hebben we 12 leden, maar er is altijd plaats voor meer. Iedereen die contact wil met leeftijdsgenoten, van 60 jaar en ouder, is van harte welkom.

Wat doen we allemaal?
We komen bij elkaar, drinken koffie of thee met wat lekkers en bouwen elkaar op in het geloof. Onze voorganger geeft die middagen een korte overdenking, maar er is ook ruimte voor ontspanning door het spelen van spellen en hersentrainingen. En dan zijn er nog de jaarlijks terugkerende evenementen zoals de sjoelwedstrijd en de snert met roggebrood en spek maaltijd. Ook vieren we met elkaar Pasen en Kerst met als afsluiting een broodmaaltijd. Daarnaast gaan we ook een enkele keer een middag uit als afsluiting van het seizoen.

Gasten
We nodigen ook gasten uit om wat te komen vertellen over hun werk. Zo is wijkagent Prins geweest om te vertellen hoe het is om christen te zijn in zijn werk als agent. Hij komt nog een keer iets vertellen over veiligheid in je eigen omgeving en wat je daaraan zelf kunt doen. Ook is er een wijkverpleegster geweest die over haar werk heeft verteld en wat je van de wijkverpleegster kan verwachten.

Ontmoeting met andere groepen
Ook komen we twee keer per jaar bij elkaar met de ouderengroepen uit Ter Apel, Tweede Exloërmond en Valthermond, dit wordt afwisselend in één van de genoemde Baptistengemeentes gehouden. Deze dag bestaat uit, even bijpraten, koffie of thee drinken, veel zingen uit Johannes de Heer bundel en een overdenking. Elke afdeling verzorgt een stukje luim en een serieus gedeelte. Daarnaast wordt iemand uitgenodigd om wat over zijn of haar werk te vertellen. Zo hebben we Trans World Radio gehad en nog een aantal anderen. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 3,50, dit is voor de koffie en thee met koek en een heerlijke kom met soep. Deze dagen worden altijd in mei en november gehouden. Zoals u leest is er voor elk wat wils op een ouderencontactmiddag of dag.