Toon Hermans

Verhalen uit mijn leven…

Zo is de titel van een boek van Toon Hermans, een prachtig boekje, je leert in dit boekje de echte Toon Hermans kennen. Persoonlijk vind ik Toon de beste cabaretier die we hebben gehad in Nederland. Een integere man met heel veel humor, nooit kwetsend , nooit spottend , een man met liefde voor de ander.. Ik heb heel veel boekjes van hem gelezen, shows van hem gezien op tv, maar ook hem eens live gezien in de stadsschouwburg in Groningen. Dat was geweldig en ik ben blij dat ik toen geweest ben , want een aantal jaren later was hij er niet meer.. Uit zijn boekjes spreekt ook zijn geloof in God, hij zegt “God geeft ons rust en kracht “ Hij erkent God als schepper, hij vindt God in de stilte en wil luisteren naar Zijn stem. De boekjes staan ook vol met grappige gedichtjes, of met kleine schilderijtjes, een veelzijdig man.. Af en toe doet Jelle me denken aan Toon, ze hebben in ieder geval al een overeenkomst ze komen allebei uit het schone Limburg.. Ook qua humor heeft hij af en toe een beetje Toon in zijn preek.. Humor is ontzettend belangrijk in het leven , humor relativeert soms ook erge en nare dingen in een mens z’n leven !

Persoonlijk houd ik ook erg van lachen, het doet wonderen met je ziel, zelfs als je in een dip zit en iemand maakt je aan het lachen kan het heel bevrijdend werken..

Humor komt ook van God, zoals ook liefde en empathie van Hem komen.. Sommige mensen lachen echt te weinig, jammer is dat…… het is zo goed voor je om je lekker te laten gaan in een gierbui… Trouwens een beetje zelfspot kan ook geen kwaad, werkt ook goed. Jullie begrijpen wel uit dit verhaaltje dat ik van lachen houd, nou is dat niet zo moeilijk want van nature ben ik een vrolijk mens.. Ik kan me er niets bij voorstellen dat mensen zomaar een hele dag chagrijnig zijn, ik kom dat op mijn werk wel eens tegen bij collega’s of klanten.. Dat je een keer je dag niet hebt door omstandigheden, kan ik begrijpen, maar  chagrijnig zijn om niks ??? Nee, dat gevoel ken ik gelukkig niet, ik probeer toch zoveel mogelijk positief in het leven te staan, samen met Hem… Ik wil graag eindigen met een klein gedichtje van Toon..

 

Gebed..

Laat mij o Heer, mijn leven in Uw handen leggen
En leer mij telkens weer
Uw wil geschiede… zeggen..

Een mooi gebed vind ik, als we elke dag zo zouden beginnen ?

Ik hoop dat ik jullie een beetje de andere kant van Toon heb kunnen laten zien, hij was niet alleen maar grappig , maar had ook een serieuze kant.

Tot de volgende keer…

groet’n Melody